Op de laatste Najaarsvergadering kregen de aanwezige leden een presentatie van Klaas Kapitein van Waypoint over het thema ‘Verslaving op de werkvloer’. Een interessant thema, ook gezien de reacties die er naderhand los kwamen. De BKU organiseerde daarom op 9 november een workshop voor ondernemers en P&O functionarissen, waarbij een stappenplan gepresenteerd werd wat je moet doen als je met een verslaafde medewerker te maken hebt, of denkt te hebben. Daarbij werd aan de hand van praktijkvoorbeelden duidelijk gemaakt wat bijvoorbeeld juridisch wel en niet mogelijk is.
Harry Greven van Bouwonderneming Greven vertelde over zijn ervaringen met een verslaafde werknemer. Wat kun je doen om je gewaardeerde werknemer te helpen? En als het echt niet meer werkbaar is, wat is er dan nodig om misschien een ontslagprocedure op de juiste manier te laten verlopen?
Er werden handvaten gegeven voor het opstellen van een goed alcohol, drugs- en medicijnenbeleid. Een goed ADM-beleid kan namelijk bijdragen aan het creëren van duidelijkheid en zorgt ervoor dat de werkgever de financiële gevolgen van gebruik door werknemers kan voorkomen of beperken. Tijdens de workshop werd aan de hand van een model-document laten zien waar uw ADM-beleidsplan aan moet voldoen.
De workshop werd gehouden bij Louw Post van Post Consultancy, dank voor het beschikbaar stellen van de prachtige vergaderruimte. In de pauze werd voor heerlijke broodjes gezorgd die geleverd werden door Tankstation Westwal.
Mocht iemand nog belangstelling hebben bij de presentatie of het modeldocument ADM beleid, dan kan die een mail sturen naar de BKU, info@bedrijvenkringurk.nl.